
Marka Broil-King stworzyła wiele akcesoriów umożliwiających nadanie dodatkowego aromatu potrawom z grilla. Jednym z najbardziej popularnych i dających najlepszy efekt jest pojemnik na wiórka oraz wiórka o wybranym aromacie.
Jeśli chodzi o pojemnik, poniżej przedstawiamy kilka ciekawych możliwości:
SKRZYNKA DO WĘDZENIA <tutaj>
Wykonana ze stali szlachetnej z otwieraną pokrywą oraz uchwytami skrzynka do wędzenia. Solidne wykonanie nadaje przyjemności użytkowania podczas odkrywania nowych aromatów i smaków.
Wymiary: 33,5 x 8,5 x 4,5cm
SKRZYNKA WĘDZARNICZA NA PELLET <tutaj>
Myślisz o rozpoczęciu przygody z wędzeniem na grillu gazowym? Skrzynka wędzarnicza na pellet to wspaniałe rozwiązanie, umieść w niej odpowiednią ilość pelletu, ułóż dopasowaną skrzynkę na aromatyzerach a po chwili będzesz mógł zaobserować wydobywający się z grilla pełen aromatu dym.
Wymiary: 6,3 cm x 3 cm x 31 cm
STALOWA SKRZYNKA DO WĘDZENIA <tutaj>
Skrzynka wykonana ze stali przeznaczona do wędzenia wyposażona została w pokrywę na zawiasach, solidny uchwyt ze stali szlachetnej oraz komorę na płyn.
Pokrywa górna pozwala na regulację otworów dzięki czemu możemy dostosować intensywność dymienia do naszych potrzeb, dno skrzynki jest dopasowane do kształtu aromatyzerów.
Wymiary: 4,5 x 36 x 13 cm
Kolejnym etapem przygody z wędzeniem na grillu jest wybór odpowiednich wiórek lub pelletu.
Wiórka są w 100% naturalne.
WIÓRKA Z AMERYKAŃSKIEGO ORZECHA <tutaj>
WIÓRKA WIŚNIOWE <tutaj>
WIÓRKA ORZESZNIKOWE <tutaj>
WIÓRKA OLCHOWE <tutaj>
WIÓRKA KLONOWE <tutaj>
WIÓRKA JADŁOSZYNOWE <tutaj>
Jeśli mowa o pelletach, do wyboru mamy kilka bardzo ciekawych propozycji.
Pellet do wędzenia z jadłoszynu 9kg <tutaj>
Pellet do wędzenia z jabłoni 9kg <tutaj>
Pellet do wędzenia z orzecha amerykańskiego 9kg <tutaj>
Pellet do wędzenia mieszanka Smoke Master's 9kg <tutaj>
Pellet do wędzenia mieszanka Griller's Select 9kg <tutaj>
Opcji jest wiele, to na którą się zdecydujesz zależy tylko od Ciebie. Testowanie wielu ciekawych aromatów jest wielką przygodą i potrafi naprawdę zaskoczyć.
Pellet oraz wiórka marki Broil-King zostały stworzone z najlepszej jakości, wyselekcjonowanych kawałków drewna naturalnego. Nie ogranicza Cię także rodzaj posiadanego urządzenia.
Oba sposoby można zastosować zarówno w grillach węglowych, umieszczając wiórka lub pellet na rozgrzanym brykiecie. W grillach gazowych, namoczone wcześniej wiórka lub pellet zamknąć w pojemniku i ułożyć na aromatyzerach. Natomiast dla grilli zasilanych pelletem będą wyjątkowo aromatycznym, standardowym źródłem ciepła.
Pamiętaj! Bardzo ważne jest wcześniejsze namoczenie wiórek oraz pelletu. Namaczaj je przez ok. 30 minut w wodzie lub jeśli lubisz eksperymentować, możesz namoczyć je w piwie lub innym wybranym napoju. Dzięki temu wiórka będą wydzielały dym i nie ulegną spalaniu. Testuj nowości i ciesz się nowo odkrytymi smakami i aromatami!
Odwiedź nasz sklep i zapoznaj się z szeroką oferta akcesoriów wędzarniczych!