
Pizza to jedno z najbardziej uniwersalnych dań, lubią ją młodzi, starsi i dzieci. A co jeśli będziesz mógł przygotować pizzę o smaku jak z najlepszej włoskiej pizzerii we własnym ogrodzie?
Co najlepsze, przygotujesz ją kiedy chcesz, jak chcesz i dobierzesz dodatki według własnego uznania.
Każdy kto choć raz spróbował pizzy przygotowanej na grillu gazowym wie, że jest to coś niesamowitego. Chrupiące, idealne wypieczone ciasto, soczyste świeże dodatki, a ilość przygotowanych porcji ogranicza tylko Twój czas i składniki w które się wyposażysz. Już nigdy nie będziesz musiał czekać na zamówienie z pizzerii, przygotujesz danie samodzielnie w najlepszym momencie i w ilości jaką sam zaplanujesz.
Przyjęcie urodzinowe? Czy istnieje lepsza przekąska od pizzy? Wszystkie porcje zjedzone na świeżo, z dodatkiem ulubionych składników. Pomyśl tylko jaką atrakcją na przyjęciu urodzinowym dziecka będzie możliwość skomponowania przez każde z zaproszonych dzieci własnej pizzy z wybranymi składnikami. Niezapomniane doznanie!
Oczywiście potrzebny będzie odpowiedni kamień do pizzy. Szamot wykorzystywany jest w profesjonalnych piecach do pizzy, używając kamienia wykonanego z tego materiału przekształcasz grilla gazowego w piec do pizzy.
Kamień jest wykonany z szamotu dzięki temu utrzymuje temperaturę i równomiernie ją rozprowadza, sprawdza się nie tylko w przyrządzaniu pizzy ale też chleba, pity czy ciasteczek.
Wymiary: 38 x 1,9cm
Kamień jest za duży do grilli z serii Gem, Royal i Monarch. W grillach z serii Signet z zestawem rożna 90 i 390, kamień mieści się po wyjęciu palnika rożna, w grillach bez rożna 40, 340 i 320 kamień się mieści.
Przy użyciu rozgrzanego kamienia do pizzy, otrzymamy efekt jak z pieca kamiennego.
Kamień zapobiega przywieraniu, doskonale utrzymuje oraz rozprowadza temperaturę, umożliwia to szybkie przygotowanie równomiernie dopieczonego dania.
Jeśli wybrałeś już kamień, pora na odpowiednią łopatę do pizzy. Po rozgrzaniu piekarnika i umieszczonego w nim kamienia do pizzy, przygotujesz ciasto umieścisz na nim sos oraz składniki po czym należy przenieść je i umieścić na rozgrzanym kamieniu. W tym celu potrzebna jest łopata. W ofercie marki Broil-King znajdziesz świetną łopatę dzięki której wygodnie przeniesiesz pizzę i następnie zdejmiesz ją z grilla kiedy będzie gotowa. Proces pieczenia pizzy trwa ok. 5-7 minut.
Łopata do pizzy wykonana ze stali, wyjątkowo solidna, zapewnia pewne utrzymanie pizzy na jej powierzchni.
Wymiary: 65 x 27cm
Zestaw dla prawdziwych miłośników pizzy, kamień do pizzy z łopatą pozwala w kilka minut przygotować danie ze swoimi ulubionymi dodatkami.
Kamień został wyposażony w solidne uchwyty, pierścień ze stali szlachetnej oraz kołnierz zapobiegający zsuwaniu się pizzy,
natomiast duża drewniana łopata posiada odkręcaną rękojeść.
Wymiary:
Łopata - 76 x 34cm
Kamień - 40 x 34 x 5cm
Powodzenia!